Миле Бошњаковски на Твитер

Премиерот ги демантира лагите на Република и Курир дека власта ги притиска пратениците

Премиерот Зоран Заев категорично ги демантира лажните информации во „Курир“ и „Република“ дека „власта прави жесток притисок врз пратениците и ги уценува со сите можни работи“, напиша портпаролот Владата, Миле Бошњаковски, вечерва на Твитер.

Бошњаковски порача дека овие вести се клевета и дека се одговара пред законот за нив.

 

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе