Локални избори

Правиме струја од сонцето, ветерот и отпадот, вели Заев

Се ориентираме кон обновливи извори на енергија и чиста животна средина. Зелената агенда е во полн ек, напиша премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

„Правиме струја од сонцето, ветерот и отпадот. Поставуваме канализациски системи и пречистителни станици за да ги заштитиме водите и почвата. Ќе започне изградба на модерни регионални депонии. Ќе плаќаме и казни само за да ги стопираме малите хидроцентрали. Гасот го носиме до домаќинствата и компаниите. Презедовме одлучни чекори за заштита на Охридското Езеро. Економскиот развој и инвестициите во здравата животна средина одат заедно", напиша Заев.

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе