Пратеникот Кирил Пецаков е кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Охрид

Ние сме народна партија и местото ни е пред граѓаните, на плоштадите и улиците и тука е вистинското место каде што ќе ги презентираме нашите политики – Македонија за сите луѓе“, изјави вечерва лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски пред одржувањето на партиската трибина.

„До крајот на месец јули очекувам 45 имиња да го поминат филтерот на партијата и да бидат потврдени од Централниот комитет, за конечни кандидати за градоначалници. Едно од тие имиња е веќе објавено, а станува збор за пратеникот д-р Кирил Пецаков, кој што ќе кандидат за градоначалник на општина Охрид“, информираше Мицкоски.

Мицкоски вели дека на овие локални избори ВМРО-ДПМНЕ ќе оди со сосема нови кадри.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе