Австралија

Потпретседателот на грчкиот парламент избркан од прославата на Грците во Мелбурн (ВИДЕО)

Јоргос Ваременос, потпретседателот на грчкиот парламент денеска беше избркан од прославата на Денот на независноста на Грција во Мелбурн, Австралија.

Грчката дијаспора досега неколку пати протестираше против потпишувањето на договорот меѓу Македонија и Грцја.

За време на инцидентот во Мелбурн, незадоволните Грци од присуството на високиот гостин од Атина извикуваа „Македонија е грчка“.   

 

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе