Венци за македонскиот великан

Полскиот претседател Дуда му се поклони на Гоце Делчев

Претседателот на Република Полска, Анджеј Дуда, во рамки на официјалната посета на земјава, денеска заедно со неговбиот домаќин, претседателот Стево положија венци на гробот на Гоце Делчев, во црквата Св. Спас во Скопје.

Фото: Роберт Атанасовски

Претседателот Пендаровски претходно го пречека претседателот Дуда во претседателскиот кабинет, на официјална церемонија со највисоки државни и воени почести, а по одржаната тет-а-тет средба и пленарниот состанок на официјалните делегации на двете држави, одржаа заедничка прес-конференција. 

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе