Положени венци на Партизанските гробишта во Бутел

По повод Денот на победата над фашизмот на Партизанските гробишта во Бутел во знак на почит и сеќавање венци положија делегации на борците од НОБ, на претседателот на Македонија, на Владата, Собранието, Армијата, дипломатскиот кор, како и други делегацици и поединци. Владината делегација ја предводеа министрите за одбрана и за локална самоуправа Славјанка Петровска и Горан Милевски и заменик-министерот за правда Агим Нухиу. 

„Положувањето венци на спомен обележјето на партизанските гробишта во Бутел во Скопје е дел од програмските активностите за чествување на празникот 9 Мај 1945 година, кој како Ден на победата над фашизмот е запишан со светли букви во историјата на Македонија како ден, кога заедно со прогресивните сојузнички европски сили и Соединетите Американски Држави беше прогласен официјално крајот на Втората светска војна, и ден кој беше прогласен и прифатен како Ден на победата над фашизмот“, се наведува во соопштението од владиниот Сектор за односи со јавноста.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе