Одлука на Влада

Полицискиот час продолжува до први јуни

Активните мерки за ограничување на движењето продолжуваат да важат до 1 јуни 2021 година.

Владината прес-служба соопшти дека на денешната седница, на препорака на Комисијата за заразни болести, Владата донесе заклучок активните мерки за ограничување на движењето наместо до 18 мај, да продолжат со важност до 1 јуни 2021 година.

Ограничувањето на движењето почнува од полноќ од 00 часот и трае до 04 наутро.

Узурпацијата на јавниот простор како камен за сопнување на граѓанскиот активизам.

повеќе

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе