Покрената иницијатива за Заев да остане лидер на партијата

Откако премиерот соопшти дека поднесува оставка од премиерската и претседателската функција од СДСМ, претседателот на ОО СДСМ Куманово, Мартин Костовски, преку Фејсбук повика на поддршка за лидерот на СДСМ Зоран Заев да остане на својата функција.

Јас Мартин Костовски претседател на ОО СДСМ-Куманово, од денеска покренувам иницијатива кај сите социјалдемократи во државата за поддршка на претседателот Зоран Заев. Недвосмислена и безрезервна поддршка да остане на лидерската позиција во СДСМ.Искрено и чесно, одговорно и храбро, многу дадовме за овие 5 години за Македонија, за СДСМ, пишува Костовски.

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе