Реакција за протестите на новинарите

Поединци го злоупотребуваат медиумскиот простор и прават упад во судскиот систем

Основниот суд Скопје 1 по протестите за ослободување на новинарот Томислав Кежаровски реагира со соопштение во кое оценува дека „поединци и групи го злоупотребуваат медиумскиот простор преку различни иницијативни одбори, со организирање на протести пред судот за да се прави упад во независноста на судскиот систем“.

„Со ваквото постапување од поединци и групи се прави упад во независното функционирање на судскиот систем и примена на законите, се загрозува правниот поредок и правната еднаквост на граѓаните“ се наведува во соопштението од Основниот суд Скопје 1. 

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе