Почна средбата Пендаровски-Мицкоски

Претседателот Стево Пендаровски го прими претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Најавено е дека на средбата ќе се разговара за настаните на 27 април 2017 година и можно повторување на судскиот процес и за политичко-економската ситуација во Македонија. По завршувањето на средбата следуваат ијзјави.

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе