Жална вест

Почина Драги Арсов, првиот потпретседател на македонското Собрание

На 82 години, по кратко боледување вчера почина Драги Арсов, поранешен пратеник и прв потпретседател на Собранието.

Роден е во 1937 година во Кочани. Завршил Факултет за политички науки во Скопје.

Арсов е и еден од основачите на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ и потписник на Декларацијата за независност.

Од 1998 до 2002 година Арсов ја извршуваше и  функцијата заменик-министер за информации.

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе

Германската канцеларка Ангела Меркел, меѓу другите, беше гневна; Балканот помодре од бес. ЕУ сега се обидува да го натера Макрон да го тргне ветото пред Европскиот самит во март.

повеќе

Мојата заложба е конечно законите и прописите наместо инструмент за спроведување лични интереси, да ја добијат вистинската функција, заштита на интересите на граѓаните. За жал...

повеќе