Жална вест

Почина Амди Бајрам

Лидерот на партијата Сојуз на Ромите од Македонија (СРМ) и долгогодишен пратеник Амди Бајрам денеска по проблеми со срцето почина во клиниката „Жан Митрев“.

Од СРМ ја потврдуваат оваа информација.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе