Жална вест

Почина Амди Бајрам

Лидерот на партијата Сојуз на Ромите од Македонија (СРМ) и долгогодишен пратеник Амди Бајрам денеска по проблеми со срцето почина во клиниката „Жан Митрев“.

Од СРМ ја потврдуваат оваа информација.

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе