Собрание

Пленарната сала се полни, седницата кај и да е ќе почне (ВО ЖИВО)

Пленарната сала во Собранието полека се полни, се очекува во секој момент да почне седницата . 

Во Собранието се очекува почетокот на седницата на Собранието за пристапување кон промени на Уставот. Во собраниската сала се главно пратениците на СДСМ и на ДУИ, но засега нема никој од ВМРО-ДПМНЕ. Седницата беше закажана за 21 часот, а претседателот на Собранието сѐ уште не е во салата.

Нема официјални информации дали е обезбедено двотретинско мнозинство или седницата само ќе продолжи со дискусиите.

Објавено

Петок, Октомври 19, 2018 - 21:57

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе