По локалните избори

Пимен му прати порака на Заев: Голема победа, да се научи нешто и да не се повтори

Голема победа, голема одговорност. Апсолутна власт кола без кочници. Некои се возеа во неа и се сурваа во провалија. Убав пример за да се научи нешто и да не се повтори, напиша владиката Пимен по објавените резултати за победата на СДСМ на локалните избори. 

„И ќе верувам дека лекцијата е научена, ако утре не чујам повик за предвремени парламентарни избори за зајакнување на позиција, за предвремени претседателски избори по логиката "цело е кога има сè".
Умот во глава“, вели Пимен во својот Фејсбук статус.

 

Планот за чист воздух од само 1,5 милиони евра издвоени од буџетот и за граѓаните и за еколошките активисти е несериозен.

повеќе

Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката" на добивање гласови од делегатите со поткуп, ветувања, партиски и притисоци на локалните моќници... 

повеќе

Како може да се надминат исклучивите и националистички толкувања на минатото: што работат комисиите?

повеќе