Став на лидерот на НСДП

Петковски: Бугарија е непријател на Македонија и на Македонците

Долгогодишниот политичар Тито Петковски на својот фејсбук профил, како коментар на честите изјави на шефот на бугарската држава Румен Радев и на други официјални личности од источниот сосед, напиша дека Бугарија е непријател на Македонија и на Македонците. Петковски вели и дека станува збор за луѓе без морал.

„Национал-шовинистичките изјави на Радев,Трифонов и сличните на нив бугарски политичари,само потврдуваат дека, Бугарија беше и останува голем и, за сега, единствен отворен непријател на Македонија и Македонците.

Ако се има во вид дека овие пораки од Бугарија доаѓаат само ден пред најголемиот христијански празник Божиќ,станува јасно дека се работи за луѓе без основни морални скрупули.

Ако вака се однесуваат кон 'братска Северна Република Македонија', како што вели Румен Радев,како ли се однесуваат кон оние,кои не им се браќа?“, напиша лидерот на НСДП Тито Петковски.

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе