Пендаровски: Палењето на бугарското знаме во Вевчани е недопустливо и за осуда

По Министерството за надворешни работи и претседателот Стево Пендаровски денеска го осуди палењето на бугарското знаме на Вевчанскиот карневал.

„Палењето на знамето на Република Бугарија за време на карневалот во Вевчани е недопустливо и за осуда. Меѓу соседите е неопходно градење на доверба, разбирање и почитување“, стои на Фејсбук профилот на шефот на државата.

По палењето на бугарското знаме вчера на Вевчанскиот карневал Бугарија преку амбасадорот во земјава Ангел Ангелов упати остра вербална нота до нашето МНР.

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе