Пендаровски нема да одржи говор на Мечкин Камен, Ахмети ќе присуствува на прославата

Претедателот на Македонија Стево Пендаровски оваа година за Илинден на Мечкин Камен нема да одржи говор, брифираат од претседателскиот Кабинет.

Манифестацијата ќе трае еден час, а покани се испратени до сите политички лидери. Али Ахмети веќе ја прифатил поканата и ќе присуствува на прославата.

Настанот ќе започне во 18 часот, а ќе настапат Танец, Ансамблот на албански народни ора и песни и Влатко Стефановски.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе