Пендаровски ќе се обрати во Собранието на 18 декември

Претседателот на државата, Стево Пендаровски ќе се обрати пред пратениците во Собранието на 18 декември. 

На интернет страницата на Собранието стои дека Пендаровски ќе се обрати пред пратениците на 18 декември во 12.00 часот, во рамките на 122-та седница. 

Претседателот на Собранието, Талат Џафери ја закажал седницата по писменото барање од претседателот Пендаровски. 

„Во согласност со член 85 став 1 од Уставот на Република Северна Македонија, би сакал да се обратам пред пратениците на Собранието на Република Северна Македонија и да ги известам за одредени прашања од мојата надлежност. 

Ве молам тоа да ми се овозможи на 18 декември 2019 година (среда) во 12 часот”, пишува во барањето од Пендаровски до Џафери, испратено на 21 ноември. 

Ова ќе биде прво обраќање на Пендаровски како претседател пред пратениците. 

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе