Пендаровски го чека предлогот од Собранието за вонредна состојба

Претседателот на државата Стево Пендаровски на неговиот официјален Фејсбук профил објави дека имал информација оти предлогот на Владата за прогласување вонредна состојба се подготвува и треба да биде доставен до Собранието.

„Доколку Собранието не се состане, претседателот на Собрание ќе го проследи предлогот до мене по што ќе се обратам до јавноста“, најави Пендаровски.

Според информациите од Собранието, таму уште не е стигнат предлогот од Владата. 

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе