Пендаровски го чека предлогот од Собранието за вонредна состојба

Претседателот на државата Стево Пендаровски на неговиот официјален Фејсбук профил објави дека имал информација оти предлогот на Владата за прогласување вонредна состојба се подготвува и треба да биде доставен до Собранието.

„Доколку Собранието не се состане, претседателот на Собрание ќе го проследи предлогот до мене по што ќе се обратам до јавноста“, најави Пендаровски.

Според информациите од Собранието, таму уште не е стигнат предлогот од Владата. 

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе