Од името на Вселенската патријаршија

Патријархот Вартоломеј му ја честита на Ковачевски премиерската функција

Неговата Божествена Сесветост, Патријархот Вартоломеј испрати пораки со честитки од името на Вселенската Патријаршија до новоизбраниот македонски премиер Димитар Ковачевски.

Неговата Сесветост на Ковачевски му посака плодотворна и успешна служба, се вели во честитката.

Премиерот Димитар Ковачевски на функцијата претседател на македонската Влада беше избран во неделата.

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе