Османи: Кризнот штаб на Владата дискутираше за полицискиот час да трае од 19.00 дo 05.00

Централниот кризен штаб формиран за мерките против вирусот ковид-19, денеска дискутираше за измена на времетрањето на полицискиот час од 19.00 до 05.00 часот, објави на својот Фејсбук профил вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи.

По појава на коронавирусот во земјава, првично полицискиот час почна да се применува од 21.00 до 05.00 часот неколку дена, а потоа полицискиот час беше продолжен од 16.00 до 05.00 часот.

Инаку, од Владата неколку пати најавија дека олеснување на рестриктивните мерки ќе почне да се применат после 1 мај.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе