Османи: Koга ќе почне неселективно да се рушат дивоградбите, прва ќе биде на Нефи Усеини

Вицепремиерот, Бујар Османи, изјави дека денеска од ДУИ била воспоставена комуникација со Охрид, по инцидентот завчера кога советникот на ДУИ во oпштина Охрид, Нефи Усени, нападнал професор и жител на Охрид затоа што пријавилe див приклучок на водоводната мрежа.

„Одговорот што го добивме од таму беше дека доколку се почне со неселективно рушење на дивоградбите, ќе ја имаме честа да почнеме од него со рушење. Зошто го кажувам ова, бидејќи неселективниот пристап е најважен. Нема потреба да се партизира и политизира оваа работа. Секој си носи одговорност за постапките, рече Османи за дивоградбата кај чинарот во Охрид“, изјави Османи.

Тој додаде дека ДУИ како партија била предлагач на законот за спречување на дивоградбите.

„ДУИ нема да поддржи или заштити некој доколку го има прекршено законот. И во делот на дивоградбите пораката е да се почне со неселективно рушење на сите дивоградби, не само во Охрид, туку низ целата држава“, рече Османи.

 

 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе