Одлучно за промени – коалиција на ДОМ и ЛДП, се најавува нов кандидат за градоначалник на Скопје

Претседателите на ЛДП и ДОМ, Горан Милевски и Маја Морачанин потпишаа договор за заеднички настап на претстојните локални избори, а коалицијата на двете политички партии ќе се вика „Одлучно за промени“.

Движењето Одлучно за промени ќе настапи на претстојните локални избори, напиша Милевски на својата страница на Фејсбук. Тој додаде дека коалицијата има над 50 кандидатски листи за локалните избори, со голем број на граѓански активисти и непартиски лица, со што според него „движењето одлучно се позиционира како трета политичка сила на македонската политичка сцена“.

Милевски претходно најави дека коалицијата утре ќе го соопшти својот кандидат за градоначалник на Скопје.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе