Комисијата за избори и именувања

Одбиено барањето на Катица Јанева за апанажа

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата денеска го отфрли барањето на поранешната специјална обвинителка Катица Јанева за добивање апанажа. 

Одлуката на Комисијата беше донесена едногласно, а членовите се согласија дека барањето на Јанева за апанажа било дрскост, додавајќи дека треба сепак да се почитува правото на пресумпција на невиност.

 

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе