Од загинатите официјално 16 се од општина Чаир, но бројот е поголем, вели градоначалникот Ганиу

Во трагичната сообраќајна несреќа што се случи во Бугарија официјално 16 од загинатите се од општина Чаир, но нивниот број веројатно е поголем бидејќи има лица кои живееле во Чаир, а имале адреси во други општини, вели градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу.

„Бев во контакт со роднините кои беа погодени од оваа трагедија. Тука сум да покажам дека Општина Чаир е отворена во секое време и за секаква помош”, изјави Ганиу за ТВ21.

Тој најави дека утре во 10 часот ќе има седница во Општината во врска со трагичната несреќа во Бугарија, на која ќе се дискутира за правните начини за да се помогне на настраданите семејства.

„Со документи ги идентификувавме, значи дека со адреса во пасошот во Чаир се 16. Но, бројката е поголема затоа што имаме сограѓани кои живеат во Чаир, но адресите ги имаат во Општина Гази Баба, Студеничани и други општини”, рече Ганиу.

 

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе