Oд безбедносни причини Пендаровски не отишол на телевизиско интервју

Поради проценката за лоша безбедносна состојба во центарот на Скопје претседателот Стево Пендаровски го одложил закажаното интервју за ТВ21, чии студија се наоѓаат во непосредна близина на Собранието на Македонија каде вечерва дојде до ескалација на протестите од кои се бара отфрлање на францускиот предлог за кревање на бугарското вето за почеток на преговори со ЕУ. За одложувањето на интервјуто информираат и телевизијата и самиот претседател. Преку Фејсбук пак, претседателот Пендаровски ги осуди протестите

Во оваа прилика сакам да го осудам насилството како метод во политиката што не би требало да има место во современите демократии, напиша Пендаровски на Фејсбук.

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе