Министерот Спасовски откри

Обвинител уште во петок му кажал на член на Владата дека Мијалков спрема бегство

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во одговор на новинарско прашање појасни дека веднаш откако тој ја добил информацијата од Вилма Русковска дека е можно Сашо Мијалков да побегне, тој ги информирал директорот на БЈБ, Сашо Тасевски, директорот на АНБ, Виктор Димовски, претседателот на Владата, Зоран Заев како и јавниот обвинител, Љубомир Јовески.

„Сметав дека треба да се кажат работите и веднаш да се делува и сите луѓе кои се по линија на хиерархија беа известени. Во истиот момент тие беа значајни и се одеше кон тоа преку известувањето да побара обвинителот притвор. Сметам дека мора да се бара и утврдува одговорност во сите институции и не го амнестирам МВР од тоа, но јас не гледам дека има таква причина. Уште во петокот еден од обвинителите ја споделил со член на Владата непотврдената информација дека е можно Мијалков да побегне, но ова треба и официјално да се потврди", вели Спасовски.

Министерот за внатрешни работи посочи дека има двојни аршини во постапување, а како пример за тоа го наведе барање за притвор во случајот „Монструм“ уште во текот на доказната постапка. 

„На крајот на ноември се бараше притвор за „Монструм" уште во тек на судската постапка, а овде во завршна фаза пред пресудата за „Таргет-Тврдина" не се бараше притвор. Моите информации говорат дека двајцата обвинители претходно се консултирале за да побараат притвор, но тоа се само мои информации и треба да се проверат. Обвинителите се консултирале со нивни претпоставени за барањето за притвор за Мијалков", додава Спасовски.

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе