Објавена снимка за која се тврди дека се слуша како Курто Дудуш тепа вработен во општината

Во јавноста вчера беше пласирана аудио снимка за која се тврди дека се слуша гласот на градоначалникот на скопската општина, Шуто Оризари, Курто Дудуш како наводно затвора едно лице во канцеларија и го тепа.

Снимката ја објави порталот  Лидер со тврдење дека им ја пратил „свиркач“ без да го знаат потеклото и начинот на кој таа е направена.

„Ајде седни, чекај да ја заклучам вратата за да не ми избегаш. Имам со тебе да завршам некоја работа“, вака почнува аудио снимката, која свиркачот ја доставил до редакција на Лидер.

Понатаму во аудиото, се слуша како наводно градоначалникот Курто Дудуш го прашува киднапираниот зошто го пцуел „на сред центар" и почнува физички да го измачува. Во снимката во неколку наврати се слушаат силни удари и тепање на извесниот Сенат, кој е заклучен во канцеларијата на Дудуш.

Засега нема никаква реакција од градоначалникот Курто Дудуш, но официјална реакција нема ниту од истражните органи.

 

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе