Предвремени парламентарни избори

Новите пратеници на Коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ

Според резултатите од ДИК, Коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ доби 46 мандати на предвремените парламентарни избори.

Ова се новите пратеници од „Можеме“ кои треба да седнат во собраниските фотелји:

ИЕ 1

Никола Димитров

Мила Царовска

Дамјан Манчевски

Моника Зајкова

Дарко Каевски

Горан Мисовски

Кастриот Реџепи

Марија Георгиевски

ИЕ2

Оливер Спасовски

Сања Лукаревска

Мухамед Зеќири

Даниела Маркоска

Мартин Костовски

Љатифе Шиковска

Бастри Бајрами

ИЕ3

Љупчо Николовски

Јагода Шахпаска

Сашо Николов

Маја Морачанин

Ненад Коциќ

Соња Михаиловска

Љупчо Балковски

Марија Ангелова

Илија Николовски

ИЕ4

Зоран Заев

Соња Мираковска

Миле Талевски

Даниела Колева

Панчо Минов

Марија Костадинова

Костадин Костадинов

Лолита Ристова

Павле Трајанов

Коле Чаракчиев

ИЕ5

Радмила Шекеринска

Јован Митрески

Бисера Костадиновска Стојчевска

Лазе Таневски

Бети Рабаџиевска Наумовска

Енес Ибрахим

Боби Мојсоски

Жаклина Лазаревска

ИЕ6

Биљал Касами

Фаница Николоска

Бејџан Иљас

Фадил Зендели

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе