Предвремени парламентарни избори

Новите пратеници на Коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ

Според резултатите од ДИК, Коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ доби 46 мандати на предвремените парламентарни избори.

Ова се новите пратеници од „Можеме“ кои треба да седнат во собраниските фотелји:

ИЕ 1

Никола Димитров

Мила Царовска

Дамјан Манчевски

Моника Зајкова

Дарко Каевски

Горан Мисовски

Кастриот Реџепи

Марија Георгиевски

ИЕ2

Оливер Спасовски

Сања Лукаревска

Мухамед Зеќири

Даниела Маркоска

Мартин Костовски

Љатифе Шиковска

Бастри Бајрами

ИЕ3

Љупчо Николовски

Јагода Шахпаска

Сашо Николов

Маја Морачанин

Ненад Коциќ

Соња Михаиловска

Љупчо Балковски

Марија Ангелова

Илија Николовски

ИЕ4

Зоран Заев

Соња Мираковска

Миле Талевски

Даниела Колева

Панчо Минов

Марија Костадинова

Костадин Костадинов

Лолита Ристова

Павле Трајанов

Коле Чаракчиев

ИЕ5

Радмила Шекеринска

Јован Митрески

Бисера Костадиновска Стојчевска

Лазе Таневски

Бети Рабаџиевска Наумовска

Енес Ибрахим

Боби Мојсоски

Жаклина Лазаревска

ИЕ6

Биљал Касами

Фаница Николоска

Бејџан Иљас

Фадил Зендели

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе

Германија не го негира своетo фашистичко минато, ниту дека ја окупирала Франција, па следствено, не се ни менувани ни учебниците во обете земји, ниту се бришани делови од споменични натписи.

повеќе