Случај „Рекет“

Нова снимка во „Ла верита“, Јанева до Камчев: „Не се секирај за ништо, сѐ ќе биде ОК“

На новата снимка што утрово ја објави италијанскиот весник „Ла верита“ се слуша и гласот на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. „Не се секирај за ништо сѐ ќе биде ОК“, му вели Јанева на бизнисменот Jордан Камчев во еден дел од снимката.

Разговор меѓу Бојан Јовановски и Јордан Камчев. Боки 13 разговорот го води од кола, во која е заедно со Катица Јанева.

БЈ: Здраво.

ЈК: Кажи.

БЈ: Што правиш?

ЈК: Ништо, по дома

БЈ: Добро, имаш поздрав од жената (Катица Јанева-н.з.).

ЈК: Ти благодарам, поздрави ја.

БЈ: Јас завршувам, кога да пројдам?

ЈК: Јас сум дома, за едно пола сат.

КЈ на телефонот на БЈ: Не се секирај сѐ ќе биде ОК.

ЈК: ОК, ОК нема проблем.

БЈ: Кога да дојдам?

ЈК: Можеш ли да поминеш во 5 часот?

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе