ПО ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД ВЛАДАТА

Низ центарот на Скопје без никаква причина се апсат, се бркаат, се тепаат демонстранти (ВИДЕО)

По улиците низ центарот на Скопје во моментов се апсат, се бркаат, се тепаат демонстрантите - без никаква причина. Глетките низ центарот се морничави.

Во акција на растерување на демонстрантите што денеска протестираа пред владата, полицајците ги растурија демонстрантите на неколку групи и сега ги бркаат по сите приодни улици кон владата и ги тепаат.

Еден полицаец е повреден, а најмалку 20 демонстранти се приведени во полициска станица.

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе