Николоски: Новинарите кои објавуваат за криминалите на власта се под судски прогон

Денеска на собраниската говорница, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски изјави дека медиумската слобода во Македонија не секогаш е нешто со што сме можеле да се гордееме.

„Сметам дека најмалце што можеме да направиме е да дадеме поддршка на тројца новинари кои што во моментов се или под судски прогон или веќе имаат донесено судски пресуди за изнесување во јавност информации кои што до нив стигнале од укажувачи а кои што судот проценил дека се од таканаречена државна тајна, затоа што новинарите решиле дека јавниот интерес е пред државната тајна и заради тоа решиле ги побликуваат“, истакна Николоски на собраниската говорница.

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе