ВМРО-ДПМНЕ: Неспособноста на Спасовски за „Јавна соба„ загрози млади животи

Неспособноста на Спасовски да се справи со Телеграм групата „Јавна соба" загрози млади животи и создава жртви, реагираат од ВМРО-ДПМЕН за случајот „Јавна соба“. Од таму додаваат дека Оливер Спасовски е неспособен министер кој ја загрозува безбедноста на граѓаните и одбива да постапува по барањата на граѓаните.

„Случајот со „Јавна соба“ што се појави минатата година беше решен за само два дена и групата беше затворена под водство на МВР на техничкиот министер Наќе Чулев, заштитувајќи ги сите жртви. Сега Оливер Спасовски според тврдењата на граѓаните и жртвите, одбива да им помогне на граѓаните. Неколку дена граѓаните пријавувале лична злоупотреба во МВР, а МВР ги одбивале и не постапуваат. Срамно е и безобразно да нема никаква грижа и обврска кон граѓаните од кои зема плата. Неспособноста на Оливер Спасовски е опасност за граѓаните на Република Македонија“, се вели во партиското соопштение на ВМРО-ДПМНЕ. 

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе