Национален ден на Шведска: Димитров единствен гостин кај амбасадорката

Националниот ден на Шведска вообичаено во земјава се одбележувал со прием на гости во амбасадата во Скопје, но поради состојбата со пандемијата од коронавирусот, годинава тоа е против препораките за здравствена заштита

ационалниот ден на Шведска вообичаено во земјава се одбележувал со прием на гости во амбасадата во Скопје, но поради состојбата со пандемијата од коронавирусот, годинава тоа е против препораките за здравствена заштита.

Амбасадорката кажа дека на денешниот ден, поради мерките за спречување на ширењето на коронавирусот, годинава единствен гостин во амбасадата бил министерот за надворешни работи, Никола Димитров.

Со ручек на препорачаното растојание, мој единствен гостин беше министерот Димитров. Покрај разговорите за состојбата со ковид-19 на менито беа и политичките односи, ЕУ интеграциите и претстојните избори", вели амбасадорката Форсгрен Бенгстон.

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе