Мејлови од First deputy PM

На сајтот на македонскиот вицепремиер нема македонски јазик

Првиот вицепремиер на македонската влада и министер за политички систем Артан Груби воопшто нема проблем официјалната интернет-страница на македонското министерство што го раководи да е само на албански јазик. Очигледно со тоа и никој во Владата нема проблем.

Сите информации поврзани со активностите на Груби на оваа интернет-страница се објавуваат само на албански јазик. А целосното име на неговото министерство е - Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците.

Уште еден мал детаљ од комуникацијата на кабинетот на Артан Груби. Официјалните известувања за Министерството за политички систем медиумите ги добиваат од мејл-адреса – First Deputy PM, или, во превод, „прв заменик премиер“. Инаку неговата официјална титула е заменик на претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците.

На интернет-страницата на Министерството за политички систем на македонски јазик е само логото од Министерството.

А.Д.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе