На иницијатива на советникот на ТМРО, Лозово денеска ќе решава за 16-кракото сонце како официјално знаме на општината

Советникот од ТМРО во Општина Лозово поднесе официјално барање за изгласување на македонскиот национален симбол, 16-кракото сонце со син цвет, за официјално знаме на Општината.                                

Гласањето на Советот на Општина Лозово за овој предлог е закажано за денеска во 12 часот.
„Ова е исклучително важен чин, од кој јасно ќе се дефинираат политичките субјекти кои се залагаат за Македонски национален идентитет на државата и општините и тие кои се противници на македонскиот карактер на институциите“, соопшти ТМРО.
 

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе