Претседателски избори 2019

На гласачко место во Студеничани, лицето кое го има клучот одбива да ја отклучи просторијата

Гласање на избирачкото место 2344 во село Студеничани нема да има. Одговорното лице кое требало да ја отклучи просторијата каде треба да се гласа, одбивало тоа да го стори. Прекинот траел повеќе од три часа, па од ДИК соопштија дека тука воопшто нема да има гласање.

Во Боговиње, пак, почетокот на гласањето доцнело еден час и во моментов тоа трае, и според законот ќе биде продолжено за онолку време за колку што доцни отворањето.

Тоталното разочарување од сите мејнстрим политички елити, вклучувајќи ги и зелените, континуирано води кон отуѓување на граѓаните, за што доказ е се помасовното бојкотирање на изборните процеси.

повеќе

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе