Реакција

Муслиманско движење за реформи во ИВЗ: Немаме никаква врска со актуелните случувања

Длабоко сме револтирани од неколку обиди на одредени сомнителни структури кои последните случувања во Исламската верска заедница ги поврзуваат со името на Муслиманското движење за реформи во ИВЗ, соопшти ова здружение.

„Категорично ги негираме овие дезинформации и под цела морална и кривична одговорност нагласуваме дека нашето движење не е дел на сценаријата од конакот на Сулејман Реџепи кои срамно се спроведуваат во ИВЗ“.

Муслиманското движење за реформи во ИВЗ преку својата платформа соопшти како треба да се направат реформите и сите неопходни промени во ИВЗ, почитувајќи ги притоа сите уставни норми, правни акти и внатрешните правилници кои го уредуваат легитимното функционирање на органите на ИВЗ и кои обезбедуваат напредок и развој на исламсиот верски живот во Македонија.

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе

Анализа на проф. д-р Гордан Калајџиев на Решението У.бр.96/2016 од Уставниот суд.

повеќе