Локални избори

МОСТ регистрира неправилности во текот на гласањето

Семејно гласање, присуство на неовластено лице и фототграфирање гласачки ливчиња, се некои од нерегуларностите што ги регистрира Граѓанската асоцијација МОСТ на денешното гласање во вториот круг од локалните избори.

Златко Димитриоски на прес-конференција соопшти дека на гласачкото место 1471 во Дебреште, Општина Долнени, евидентирани се девет случаи на семејно гласање, 27 гласови се злоупотребени во гласачкото место 1472 во село Лажани, Општина Долнени, а на гласачкото место 0888 во село Видовиште, оштина Зрновци, тројца гласачи биле обележани со мастило на левата, наместо на десната рака. 

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе

Сознанијата за степенот на местенки во судството неминовно го наметнува прашањето дали има местенки и во високото образование.

повеќе

Посебно на Балканот не може да се зборува за чисто етничко-конфесионални, етничко културни или строго етнички омеѓени заедници.

повеќе