Атина

МНР на Грција: Добредојде за нашите соседи во НАТО семејството

Министерството за надворешни работи на Грција преку официјалниот Твитер профил упати честитки за нашето членство во НАТО, додавајќи дека очекува конструктивна соработка.

„Ѝ честитаме на Република Северна Македонија за нејзиното членство во НАТО како 30-ти член на Алијансата. Добредојде за нашите соседи во НАТО семејството и очекуваме конструктивна соработка во рамките на Алијансата“, напишаа од грчкото МНР на „Твитер“.  

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе