Седница на Влада

Министерството за одбрана до 30-ти јуни да ги реализира подготовките за консултации со НАТО

До 30 јуни годинава Министерството за одбрана треба да ги реализира подготовките за мултилатералните консултации со НАТО за финализирање на PARP Проценката 2019, одлучи Владата на денешната седница.

До 30 јуни овој документ треба да биде доставен и во Главниот штаб на Алијансата во Брисел.

„За имплементацијата на преземените обврски, Министерството за одбрана треба да ја информира Владата најдоцна до 31 јули 2019 година“, соопшти владината прес-служба.

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе