Mинистерот за земјоделство Арјанит Хоџа стана шеф на штабот на Беса за локалните избори

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство и генерален секретар на движењето Беса, Арјанит Хоџа на Фејсбук објави дека е избран за шеф на Централниот штаб на партијата за локалните избори.

„Денеска се одржа редовниот состанок на централното раководство на движењето Беса. На овој состанок се дискутираше за неколку важни точки во пресрет на локалните избори. Во исто време, централното раководство на партијата, со едногласна поддршка, му предложи на централното собрание јас, како генерален секретар на партијата, да бидам избран за шеф на штабот за локалните избори во 2021 година. Се чувствувам привилегиран да водам важен процес за партијата и за сите активисти на движењето Беса“, напиша Хоџа.

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе