Министер на Србија на Табановце виде како не функционира Отворен Балкан

Томислав Момировиќ, министер за градежништво на Србија денеска тргнал на свадба кај својот македонски колега и пријател Благоја Бочварски во Скопје. Разочаран од она што му се случило на граничниот премин Табановце, на српско-македонската граница тој на Твитер напиша: „На границата чекав повеќе од еден час. Тоа е неприфатливо, потребен ни е Отворен Балкан“.

 

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе