Претседателски избори 2019

Мицкоски во Илинден: Заев беше аболиран од Црвенковски, па од Јанева, а зборува за аболиција

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на денешната средба со граѓаните на општина Илинден го критикуваше премиерот Зоран Заев за ставовите дека не смее да има помилување осудените за 27 април.

„Истиот тој Зоран Заев еднаш аболиран од Бранко Црвенковски, еднаш од Катица Јанева, денеска зборува за аболиција. Замислете човекот кој што е основоположник на аболицијата во Македонија, па има образ, наместо да излезе да се извини и да побара прошка од граѓаните, повторно го гледам на плоштадите ме напаѓа мене. Половина говор му е против мене и против политиките на ВМРО-ДПМНЕ”, рече Мицкоски.

Тој додаде дека тоа што го прави СДСМ и Заев нема да ја однесе Македонија во Европа, затоа што во Европа треба да одат луѓе кои се честити политичари, луѓе коишто заедно со честитиот народ, вреден народ одат кон Европа, a не луѓе кои со криминал го стекнале своето богатство и продолжуваат со несмалено темпо да прават криминал.

 

 

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе