Изјава на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ

Мицкоски: Точно знаеме кои се криминалците - шерифи во Арачиново заштитени од МВР

Знаеме кои се криминалците - шерифи во Арачиново и зошто добиваат заштита од МВР.  Точно знаеме во Арачиново која е групата, точно знаеме кои возила ги возат, точно знаеме каде живеат, точно знаеме со што се занимаваат и точно знаеме со кои полициски функционери се на линија. Зошто не ги уапсат?“, изјави лидертот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за информациите дека вооружена група од Арачиново им се заканувала на полицајци и ги натерала да го напуштат својот пункт, а што не беше потврдено од министерот за внатрешни работи.

 „Еве оставаме државата односно министерството да си го заврши она за што е надлежно, ние не сме ниту МВР, ниту судии, ниту обвинители. Ако видиме дека и понатаму продолжуваат, нормално е дека ние ќе ги објавиме, но со објавување ние ќе влеземе во чевлите на воајерски пристап во политиката. Нас ни требаат дела, конечно нешто да се направи, не само да зборуваме, ние ќе зборуваме, еве ќе зборуваме, ние ги немаме институциите, затоа велиме дајте да одиме на избори. Кога би ги воделе институциите би виделе како се постапува, додаде Мицкоски.

Според лидерот на ВМРО-ДПМНЕ,  поради тоа што врвот на МВР е соработник на бандата, министерството  е немоќно да им се спротивстави.

„Полицајците се нашле во една непријатна ситуација и можеле многу лесно да бидат жртви на оваа криминална нарко-банда кое што цело Скопје знае која е, каде живее и како изгледа, а никој за жал до сега не им застана на патот, затоа што се ортаци со нив. Просто е едноставно, е. Така да ќе почнеме од таму, па ќе завршиме со ова. Периодот кој што следи ќе ја разгледаме и таа можност за интерпелација на министерот Оливер Спасовски“, рече Мицкоски.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе