Реакција

Мицкоски: Советник на Заев и финансиер на СДСМ поставен за член на Судски совет

Еве зошто Македонија со власта на Зоран Заев не е правна држава и зошто немаме независно судство. Вака реагира претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на својот фејсбук-профил на инфромацијата дека адвокатката Тања Чачарова-Илиевска, советнилка на Заев и финансиер на СДСМ, е предложена за член на Судскиот совет како независен експерт.

„Зошто сме 111-ти по корупција и најлоши во Европа и ззошто со Заев нема да не биде.

 Советник на Заев, финансиер на СДСМ, владин член на бордот на Телеком Тања Чачарова Илиевска, сега претставена за независен експерт и предлог за член на Судскиот совет. 

Ова се тие европски вредности на Заев“, напиша Мицкоски.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе