Мицкоски: Ми се гади кога ќе видам дека нема пари за маски, а има пари за СЈО

На новинарското прашање како ја коментира уредбата на владата за исплата на пари за СЈО, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вели дека му се гади кога ќе види дека нема пари за маски, а има за плати во СЈО.

„Кога ја добив таа информација  и кога ја прочитав уредбата со сила на закон која што се однесува на згрижување и финансиски надомест на сите оние слуги во обвинителството и судството на СДСМ кои што добија приоритет пред да речеме оние кои што се во првите борбени редови против пандемијата лекарите, медицинскиот персонал како човек навистина се згрозив за тоа како се злоупотребува оваа моќ која што е акумилирана  во власта т.е во неколкумина, неколку формални и еден неформален кој што седи и кој што диригира што треба да има приоритет, а што не треба да има приоритет.

Замислете приоритет имаат тие неколкумина дечиња на слугите во судството и обвинителството на СДСМ на сметка на сите оние медицински лица, сите оние доктори кои што се во првата борбена линија и се справуваат со оваа пандемија голораки.

Навистина не можам ниту како човек, ниту како политичар да кажам освен тоа дека ми се гади од ваквиот начин на злоупотреба на чувствата на луѓето и она со кое што денеска се соочуваат македонските граѓани, македонската нација, останатите граѓани кои што живеат во Македонија. И навистина апелирам сето ова кое што се случува во најскоро време да престане да се случува бидејќи тоа ниту носи добро во справувањето со пандемијата, ниту носи добро за граѓаните на нашата држава“, истакна Мицкоски.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе